Cum sa practici mindfulness de acasa

In ultimii 30 de ani practica Mindfulness, cunoscuta si sub denumirea de Full Atention, a fost integrata in domeniul medicinei si psihologiei ca tehnica de relaxare. Este considerata o modalitate eficienta de a reduce stresul, de a imbunatati constientizarea de sine, de a minimiza simptomele fizice si psihologice ale stresului si de a imbunatati starea generala de bine. Mindfulness poate fi inteles ca o filozofie a vietii care include practica meditatiei. Alaturi de diverse tehnici de relaxare, aparitia sa este recenta.

Multe persoane sufera de stresul cauzat de munca si, in mod paradoxal, supraincarcarea de munca in sine ii impiedica pe multi dintre ei sa poata rezolva problema din lipsa de timp. Cu toate acestea, exista o serie de exercitii care pot fi facute de acasa.

Invatarea sa practici Mindfulness are diverse beneficii

Sfaturi pentru a practica corect mindfulness acasa

-Alegeti un spatiu, un loc si un moment al zilei in care persoana sa se angajeze in mod regulat sa-l practice. Trebuie sa fie o zona ingrijita si curata a casei.

-Decideti dinainte cat timp veti dedica exercitiilor si angajati-va sa-l respectati

– Variaza tehnica mindfulness si nu face acelasi lucru in fiecare zi

-Ai multa rabdare si consideratie cu tine insuti si nu te astepta la rezultate pe termen scurt.Mintea se antreneaza in acelasi mod in care se antreneaza corpul in sala. Rezultate splendide nu pot fi asteptate intr-un timp scurt. Trebuie sa fii constant.

Exercitii de relaxare mindfulness de facut acasa

1. Concentrarea asupra respiratiei: Este cea mai simpla dintre toate si poate fi facuta in orice moment si loc.Consta in a petrece un minut concentrat doar asupra respiratiei. Stiu sa respir cu burta in loc de cu pieptul. Aerul este preluat prin nas si eliberat prin gura. Pentru ca acesta sa functioneze, trebuie sa acordati atentie sunetului si ritmului respiratiei.

2. Concentrarea deplina asupra unui obiect: Consta in a lua un obiect din viata de zi cu zi precum un pahar sau un stilou si a-l lasa sa absoarba toata atentia. Trebuie sa-ti lasi mintea sa se concentreze numai pe elementul pe care il privesti sau pe care il asculti.

Ascultarea muzicii este un exercitiu excelent pentru a ne ajuta sa ne concentram

3. Numarati pana la zece: Are o anumita asemanare cu exercitiul numarul 1. Trebuie doar sa va relaxati si sa numarati incet pana la numarul zece. In ciuda faptului ca sunt foarte simple, de multe ori se amesteca alte ganduri nedorite. Este foarte util pentru relaxare.

4. Concentrati-va pe un apel extern. Acest exercitiu consta in concentrarea atentiei asupra respiratiei de fiecare data cand este perceput un anumit semnal din mediu. De exemplu, un apel telefonic. Pur si simplu alegeti un semnal in afara persoanei. Orice semnal auditiv sau vizual este valabil. Aceasta tehnica este efectuata pentru a se asigura ca, atunci cand se realizeaza actiunea de focalizare a respiratiei, mintea calatoreste in prezent si este constienta de el.

5. Asculta muzica: Ascultarea muzicii este un relaxant natural. Poate fi folosit ca un exercitiu in sine concentrandu-se pe fiecare vibratie si fiecare nota sau ca acompaniament la o alta tactica de mindfulness.

6. Curatati casa: Dezordinea este un factor de stres foarte important de luat in considerare in viata oamenilor. Curatarea casei intr-un mod constient aduce multe beneficii mentale. Vedeti activitatile casnice ca pe un exercitiu de eliberare a stresului, nu doar ca pe o corvoada.

7. Observarea gandurilor. Este cel mai complicat exercitiu si cel care necesita cea mai mare concentrare. Este vorba de a te aseza si de a analiza sentimentele care te ingrijoreaza sau te supara, dar fara a simti aceste simptome. Pur si simplu identificandu-i si lasandu-i sa treaca. Stresul nu va fi eliminat ca la celelalte exercitii, dar va fi redus.

Aceasta serie de exercitii de mindfulness sunt facute pentru a dezvolta capacitatea de a te transporta in momentul prezent si reprezinta o modalitate buna de a-ti imbunatati capacitatea de concentrare. Practicarea lor des va face mai usor sa meditati.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE