Trei moduri simple de a găsi camere ascunse în hoteluri și case de închiriat

photo-1631049307264-da0ec9d70304?ixlib=rb-1.2.1&ixid=MnwxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8&auto=format&fit=crop&w=1000&q=80

Foarte multe persoane se declară îngrijorate de faptul că atunci când ar rezerva o cameră într-un hotel sau un apartament ar putea să dea peste camere ascunse. Acest lucru este cu atât mai posibil în apartamentele gestionate de gazde particulare. De asemenea, multe persoane au declarat că li s-a întâmplat să descopere camere ascunse în locația închiriată.

Iată câteva metode simple pentru a localiza camerele spion ascunse în camerele de hotel și proprietățile de închiriat.

Efectuează o căutare fizică

Când cauți camere ascunse, începe cu zone precum băi și dormitoare. Gazdele apartamentelor private au voie să aibă camere în case, dar trebuie să informeze oaspeții și camerele nu trebuie să fie plasate în spații private. Aproape toate camerele ascunse sunt ascunse în dispozitive de uz casnic, cum ar fi lumini, termostate și radio-uri cu ceas. 

Însă acele camere spion au nevoie de o sursă electrică sau un dispozitiv electronic pentru a funcționa. Primul lucru pe care îl poți face este să deconectezi radiourile cu ceas și să le pui într-un sertar. 

Apoi poți observa relativ ușor o cameră, deoarece chiar și camerele bine ascunse vor avea o cantitate mică de sticlă reflectorizantă din obiectiv. Dacă folosești lanterne și le aprinzi pe ceva despre care crezi că ar putea ascunde camera, vei vedea o reflexie acolo, ceea ce este o modalitate destul de bună de a detecta dacă există o cameră.

Uită-te la rețeaua Wi-Fi

O cameră ascunsă trebuie să fie conectată la o rețea Wi-Fi locală pentru a fi vizualizată de la distanță. Aplicațiile de scanare Wi-Fi pot identifica dispozitivele din rețea care sunt camere. Cei care ascund camerele ar putea folosi o rețea Wi-Fi separată pentru a reda imagini video în direct, dar aplicațiile de scanare Wi-Fi pot detecta, de asemenea, câte rețele sunt într-o reședință.

Citeste si: 5 SITUAŢII ÎN CARE REZOLVI PROBLEMELE CU AJUTORUL CAMERELOR SPION

Cumpără un detector de cameră spion

Dacă toate celelalte nu reușesc, detectoarele de camere spion pot scana frecvențele radio conectate la camerele ascunse. Acestea pot fi cumpărate cu ușurință online dar, această metodă funcționează numai dacă camera ascunsă transmite date, nu merge și pentru camerele care au carduri SD și care stochează informația pe care apoi proprietarul o recuperează.

Ce să faci dacă găsești o cameră?

După ce localizezi o cameră, deconecteaz-o imediat fără a o deteriora, deoarece poate conține informații de identificare, cum ar fi acreditările de conectare și rețeaua Wi-Fi la care a fost conectată.

Camerele ascunse găsite în camerele de hotel ar trebui raportate la recepție dar și la poliție, chiar dacă este doar în scopuri de documentare, în cazul în care ar trebui să urmeze litigii sau acuzații penale. 

Se recomandă apoi să nu accepți schimbarea camerei cu alta din același hotel, ci să optezi pentru schimbarea hotelului. În cazul închirierii proprietăților particulare este de preferat să anunți proprietarul și în aceeași măsură poliția. 

Faptul că ar putea exista camere spion într-o unitate închiriată nu ar trebui să te descurajeze să te cazezi undeva. Până la urmă, un comportament civilizat și conștientizarea că nu ești în casa ta, ar trebui să facă să fie totul în regulă.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE