Pudra – alege ce ti se potriveste

Alaturi de ruj, pudra este unul dintre cele mai traditionale produse de machiaj. In trecut, pudra era nelipsita din ritualul de infrumusetare. Frumoasele vremii foloseau tone de pudra pentru tenul alb ca de portelan, iar starurile de cinema si bunicile noastre nu concepeau sa iasa din casa fara a-si pudra nasul. Astazi, pudra este privita ca un produs de machiaj sofisticat si, de cele mai multe ori este trecuta cu vederea.

De ce nu putem trai fara pudra

Pudra are un rol esential: fixeaza si matifieaza machiajul. Pe langa acest rol de baza, in functie de tipul de produs, pudra poate indeplini diverse roluri. Poate conferi tenului contur, corectii, umbre sau luminozitate.

Fondul de ten poate inlocui pudra doar atunci cand este vorba de un produs 2 in 1 (fondul de ten pudrat). In mod normal, cele doua produse, pudra si fondul de ten, sunt complementare.

Pudra translucida

In trusa de farduri ai nevoie cel putin de o cutie de pudra pulbere translucida. Dupa cum ii spune si numele, pudra translucida nu are culoare si nu va influenta culoarea machiajului.

O poti aplica, cu ajutorul unui pamatuf, pe toata fata, la finalul machiajului, pe pleoape si sub pleoape pentru a fixa machiajul si respectiv pentru a impiedica resturile de farduri cazute sa se impregneze in piele.

Pudra compacta

Pudra compacta indeplineste acelasi rol ca si pudra pulbere fiind ideala pentru retusuri. Se aplica cu buretelul de pudra in locul unde machiajul da semne de oboseala si tenul incepe sa luceasca. O poti purta fara probleme in portfard fara a exista riscul sa se verse.

Pudra iluminatoare

Colorata in nuante aparent stranii, alb, galben sau roz pal, pudra iluminatoare poate desavarsi efectul unui anticearcan, atunci cand este aplicata, intr-un strat fin, sub pleoape.

Aplicata in zonele care au nevoie de iluminare respectiv frunte, puntea nasului si sub buza inferioara, pudra iluminatoare poate conferi un plus de luminozitate tenului.

Perlele bronzante

Simpaticele perlute bronzante nu mai au nevoie de nicio prezentare. Dupa cum le spune si numele, acestea sunt ideale pentru tenul colorat de razele soarelui. Cand ai tenul bronzat, perlele bronzate pot inlocui cu succes fardul de obraz.

Pamatuful de pudra este cea mai buna solutie pentru aplicarea pudrei sub forma de perle intrucat amesteca si distribuie uniform particulele colorate de pudra.

Pudra de contur

Daca vrei sa corectezi anumite aspecte ale fizionomiei tale, (frunte prea lata, maxilare proeminente) sau sa scoti in evidenta forma pometilor, pudra de contur este ideala. Cu doar 2-3 tonuri mai inchisa decat fondul de ten, pudra de contur este potrivita pentru a „sculpta” si redefini trasaturile fetei.

Pentru mai multa precizie, pudra de contur se aplica cu un pamatuf de pudra angular, folosit si la fardul de obraz.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE