Tatuajele cu cerneala alba se pot estompa, plus alte 4 probleme

Tatuajele sunt o modalitate uimitoare de a-ti exprima individualitatea cu corpul tau si, desi au fost un pilon al modei pentru o vreme, mai recent tatuajele cu cerneala alba au crescut in popularitate. Acest tip de tatuaj, folosind doar cerneala alba (sa nu o confundam cu cerneala UV, care arata si nebuneste de cool), pare sa ofere unei persoane un design mai subtil, care este aproape de neobservat daca te uiti repede la el, dar ii lasa pe multi sa se intrebe despre problemele care vin cu ea, in principal, pot sa se estompeze tatuajele cu cerneala alba? 

Desigur, tatuajele cu cerneala alba nu sunt la fel de simple ca cele colorate. Cea mai frecventa intrebare, daca tatuajele cu cerneala alba se estompeaza, este doar inceputul numeroaselor probleme care pot aparea atunci cand (si mai ales dupa) iti faci un tatuaj cu cerneala alba. Pentru a gasi raspunsul la aceasta intrebare si la celelalte probleme pe care oamenii le pot intampina, am decis sa contactez niste artisti profesionisti de tatuaj pentru a ma asigura ca am inteles corect faptele.

1. Cerneala alba este groasa, ceea ce ingreuneaza liniile clare

Cerneala alba nu a fost niciodata destinata sa fie o culoare de sine statatoare. In schimb, este folosit ca element de evidentiere, in special pentru tatuajele alb-negru. Majoritatea cernelurilor albe facute pentru tatuaj sunt groase si, potrivit lui Adam LoRuso, mai greu de realizat „lucrare in linie curata”.

Pe deasupra, datorita grosimii cernelii, poate ridica mai mult suprafata pielii, ceea ce s-ar putea sa nu fie aspectul dorit pe care unii vor sa-l obtina.

2. Cerneala alba se va estompa mai repede

Tatuajele sunt permanente. Cu toate acestea, timpul isi asuma raza oricarei opere de arta, inclusiv a pielii. In timp, orice tatuaj se va estompa (unele culori mai repede decat altele), motiv pentru care oamenii cauta retusuri. Lumina soarelui este, de asemenea, un factor in cat de repede se estompeaza un tatuaj. Albul, fiind o culoare mai deschisa, se va estompa mai repede decat nuantele mai inchise.

3. Sunt imprevizibili

Imi pare rau ca va sparg balonul, dar majoritatea fotografiilor online cu tatuaje cu cerneala alba sunt cu tatuaje proaspete. Acest lucru face ca cerneala alba sa para foarte alba, iar designul clar si curat. Cu toate acestea, nu se stie exact cum se va vindeca sau cum va arata dupa aceea. Multe depind de experienta artistului tau (in general si cu cerneala alba), de nuanta pielii, de locatia tatuajului si de ingrijirea generala a tatuajului.

Un artist tatuator de la Boston Tattoo Company a explicat ca, odata ce tatuajul sau se vindeca, aproximativ 2 mm de piele s-ar aseza deasupra cernelii albe. Tonul natural al pielii poate distorsiona culoarea alba. Acest lucru poate face ca cerneala proaspata sa para galbena, bej sau chiar ca pete. Pentru altii, ar putea parea ca tesut cicatricial sau culoarea ziarului vechi. Daca iti place asta, grozav! Dar, nu se stie daca al tau va arata asa.

Toata vindecarea tatuajelor variaza de la persoana la persoana, dar un tatuaj complet alb face aceasta variabila si mai periculoasa.

4. Pot fi distorsionate cu alte tatuaje existente

Tatuajele cu cerneala alba pot fi si mai usor distorsionate pur si simplu prin tatuajele existente sau sablonul realizat de artist. Cerneala, pentru ca este (evident) alba, poate fi usor amestecata cu alte culori si isi schimba rapid aspectul. Daca tatuajul este plasat prea aproape de alte tatuaje care nu sunt doar cerneala alba, se poate amesteca si strica aspectul subtil pe care incercai sa-l obtii. De asemenea, daca artistul tau a folosit un sablon si nu a avut grija sa se asigure ca cerneala pentru sablon nu s-a amestecat cu cerneala alba, poate avea un efect nefericit.

5. Artistii tatuatori nu sunt foarte interesati sa o faca

Cand mergeam la magazine sa vorbesc cu artisti profesionisti de tatuaj (retineti: ar trebui sa mergeti intotdeauna la profesionisti), a fost foarte greu sa gasesc artisti care sa fie dispusi sa faca tatuaje cu cerneala alba. Cele mai multe dintre motivele pentru care ai decis sa nu le faci au fost toate problemele enumerate mai sus, dar LoRusso a dat un raspuns excelent si sincer.

„Principalul motiv pentru care nu fac tatuaje cu cerneala alba este: stiu ca nu rezista, stiu ca nu se vindeca bine si stiu ca cerneala alba nu a fost facuta pentru contur (este prea groasa pentru a fi favorabila). pentru a curata lucrul la linie); asa ca nu vreau numele meu pe ceva despre care STIU ca nu va functiona bine si ca va face un tatuaj bun… Exista o serie de motive pentru care sunt o idee proasta, dar pentru mine asta e trucul.

Daca tot ceea ce am mentionat nu te indeparteaza de tatuajele cu cerneala alba si inca iti doresti ceva cerneala alba, asigurati-va ca contactati un artist tatuator profesionist care va poate impartasi mai multe informatii despre designul dvs. si posibilul rezultat.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE