Casio G-Shock – un ceas care se reinventeaza constant

Auzim adesea, in mica lume ceasornicara din care apartinem, in care uneori intram putin usor in panica din cauza designului unui cadran, a proportiilor unei carcase sau a intensitatii unei patine, ca unele ceasuri au devenit inaccesibile pentru multi dintre noi. 

Acest lucru este fals, desi exista in mod evident un sambure de adevar atunci cand vorbim despre un Nautilus, un Rolex Submariner vechi sau un Royal Oak. Insa un alt ceas traieste deceniu dupa deceniu si rezista cu un factor incontestabil cool si istoric si se adapteaza la toate modurile: Casio G-Shock. Sa incercam astazi sa intelegem de ce.

Disponibil? Da, dar nu numai…

Desigur, un Casio G-SHOCK a ramas un ceas accesibil si acesta este un element semnificativ de luat in considerare atunci cand incerci sa intelegi succesul sau. Cu toate acestea, el singur nu poate explica entuziasmul si insusirea acestui obiect de catre atat de multe subculturi diferite de-a lungul a peste 30 de ani.  Ar fi prea usor…

Un design usor de recunoscut?

Un privilegiu al marilor modele de ceasornicarie, un ceas G-SHOCK are, ce-i drept, linii curate si caracteristici care ii permit sa fie identificat cu certitudine, la prima vedere, de la kilometri distanta. Deci asta explica deja mai multe lucruri: un G-SCHOCK are o personalitate reala. 

Citeste si: Top 4 motive pentru care sa-i cumperi partenerului tau un ceas de mana barbati!

O calitate pe care trebuie sa o recunoastem in el si care il plaseaza de la bun inceput in grupul mic, foarte inchis de ceasuri, care zdruncina codurile consacrate si fac din „off road” specialitatea lor.

Un ceas sigur? Aproape…

Un G-SHOCK nu este doar diferit si ieftin, este mai presus de toate extrem de robust, asa cum si-a dorit inca de la inceput Kikuo Ibe, inginerul responsabil cu proiectarea ceasurilor Casio la inceputul anilor 80. Un „G” pentru „Gravity”: ceasul trebuie deci sa poata rezista mult mai mult decat un soc, o cadere.

Dar daca peste 200 de prototipuri au fost aruncate din varful cladirilor cu mai multe etaje inainte ca echipa responsabila de dezvoltare sa gaseasca solutia miracola, ideea initiala a fost sa nu arunce niciodata ceasurile pe ferestre, ci sa simuleze cea mai importanta cadere la care o fiinta umana ar putea fi supusa… si sa supravietuiasca.

Unic, istoric, sigur si accesibil. Asa se face ca acest ceas Casio G-SHOCK si numeroasele sale iteratii au devenit simboluri ale unei ere si nu s-au terminat de reinventat. Ceasuri care nu au fost concepute pentru a fi frumoase, ci pur si simplu pentru a fi rezistente. La tot. O specificatie care sustine robustete, fiabilitate si precizie extreme.

Da, aceste aplicatii sunt suspect de asemanatoare cu ceea ce s-ar astepta de la ceasurile militare, asa ca nu este o coincidenta ca armatele si fortele speciale din intreaga lume le-au adoptat atat de mult.

Dar mult mai mult decat o piesa de tehnologie „dura” care ar putea ravni cu usurinta titlul de cel mai dur ceas din lume, G-SHOCK este un ceas respectat universal si colectionat cu aviditate. A facut chiar mai mult decat atat, devenind un ceas iubit si purtat de subculturi foarte diferite.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE