Steve Jobs si lectiile sale pentru a obtine succesul si fericirea

Steve Jobs este motivul pentru care ne traim toata viata pe un telefon astazi, el a fost creierul din spatele unora dintre cele mai vechi laptopuri, conceptul de smartphone si iPad si a facut totul aproape de unul singur.

Astazi, impactul muncii lui Steve Jobs poate fi simtit in fiecare aspect al vietii (nu ne-am fi uitat la filme pe telefoanele noastre fara el) si este sigur sa spunem ca in aproape tot ceea ce facem si folosim astazi (de la computere la cinema) putem gasi un por din influenta antreprenorului vizionar.

Jobs ne-a invatat importanta de a avea o uniforma (sa petrecem mai putin timp alegerea hainelor si mai mult timp creand lucruri grozave), importanta de a avea o prezentare buna (acum celebrele Evenimente Apple au fost creatia lui Steve Jobs si sunt motivul pentru care fanii marca de mar muscat innebuneste de fiecare data cand iese ceva nou) si sa iubesti ceea ce faci pentru ca munca ta sa te faca si fericita.

Exista multe lucruri in viata lui Jobs care continua sa inspire oamenii astazi, de la decizia sa de a renunta la facultate pentru a-si urma visele, pana la felul in care si-a sustinut ideile si a facut tot ce a putut pentru a le face realitate, si cu toate aceasta, ne lasa si lectii importante de viata pe care sa-i calcam pe urme catre succes si o viata plina si fericita.

Nu este vorba despre crearea urmatorului Apple (sau poate esti tu), ci despre gasirea celei mai bune modalitati de a-ti atinge obiectivele fara a-ti sacrifica intreaga viata in acest proces. Elon Musk, Jeff Bezos si Mark Zuckerberg au metodele lor si au lucrat pentru ei, dar Steve Jobs i-ar putea invata cu siguranta ceva sau doua.

Trebuie sa faci ceea ce iti place

Jobs a spus odata: „Oamenii pasionati pot schimba lumea in bine”, iar cand a fost intrebat ce sfaturi le-ar oferi potentialilor antreprenori, el a spus: „Mi-as obtine un loc de munca ca busboy sau ceva de genul acesta pana imi voi da seama ce sa fac. „Este ceea ce ma entuziasmeaza cu adevarat.”

Steve stia ca avem tendinta sa ne descurcam mai bine atunci cand ne iubim munca, ne mentine motivati si cu o atitudine buna si nu poti avea succes fara asta. O slujba pe care o urasti cu siguranta nu te va face fericit.

Lasa o amprenta asupra universului

Nu totul este sa faci bani, Steve l-a intrebat odata pe presedintele Pepsi „Vrei sa-ti petreci viata vanzand apa cu zahar sau vrei sa schimbi lumea?” Asta inseamna ca trebuie sa ai viziune si sa nu te concentrezi pe lucrurile marunte, ci sa gandesti mare si ce vrei sa lasi lumii.

Creeaza conexiune

Pentru a fi creativ trebuie sa conectezi diferite lucruri, asta iti permite sa ai o viziune mai larga si, prin urmare, idei si solutii diferite pe care altii nu le vin. De exemplu, Jobs a urmat cursuri de caligrafie, iar acest lucru a fost util cand a creat Macintosh .

Invata sa spui nu

Steve a spus ca este la fel de mandru de ceea ce a facut Apple , precum si de ceea ce au decis sa nu faca, eliminarea multor idei si produse l-a ajutat sa aiba o echipa dedicata celor cateva pe care le dezvoltau pentru a se asigura ca totul este perfect. A spune nu este, de asemenea, esential pentru a avea timp pentru tine si pentru ceea ce iti place, in loc sa-i faci mereu pe plac altora.

Ai nevoie de o uniforma

Steve Jobs a purtat aproape tot timpul acelasi look (blugi, adidasi pentru tata, pulover negru) si asta nu pentru ca nu era creativ sau lenes in alegerea hainelor, Steve stia ca sunt lucruri mai importante decat sa petreaca ore in sir dimineata hotarand. ce purtati si a avea o uniforma va ajuta sa va concentrati pe ceea ce este cu adevarat important. 

Creati experiente diferite

O parte a inovatiei lui Jobs a fost in experientele de servicii pentru clienti, acest lucru se poate vedea in magazinele sale Apple , care nu sunt doar rafturi pline de produse, ci au fost concepute pentru a crea o conexiune emotionala cu produsul. Oferirea unei experiente diferite este cheia pentru a castiga lumea.

Stapaneste arta de a-ti impartasi mesajul

Nu veti putea vinde cea mai buna idee daca nu stiti cum sa o impartasiti. Jobs si Apple ne-au aratat iar si iar ca prezentarea este foarte importanta si ca trebuie sa stiti sa spuneti povesti pentru a ajunge latura emotionala a oamenilor si fa-i sa se simta conectati la orice le vei vinde.

Vinde vise, nu produse

Un iPhone nu este doar un iPhone, este un album de amintiri, o legatura cu membrii familiei care sunt departe, un antrenor care te motiveaza sa te antrenezi si multe altele. De ce? Ei bine, pentru ca Steve Jobs stia ca multe alte companii aveau de gand sa faca in cele din urma smartphone-uri, asa ca a trebuit sa fie diferit si sa ofere ceva mai mult pentru a invinge concurenta.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE