Oameni idealisti: cele 9 trasaturi si obiceiuri care ii definesc

Ce este mai important, plecati de la fapte si incercati sa va adaptati la acestea, sau stabiliti obiective si faceti tot posibilul pentru a le atinge? Aceasta este o problema mai mult filozofica decat psihologica si, totusi, serveste la cunoasterea intuitiva a unui mare adevar: exista multe moduri de a ne raporta la obiectivele noastre.

In acest articol vom vedea care sunt obiceiurile si trasaturile de personalitate ale oamenilor idealisti , cei care isi pun viziunile si principiile mai presus de multe alte lucruri.

9 obiceiuri si trasaturi ale oamenilor idealisti

Oamenii idealisti nu sunt intotdeauna usor de depistat, mai ales intr-o lume in care resursele limitate va ingreuneaza uneori sa va permiteti sa aspirati la lucruri marete. Cu toate acestea, acordand atentie detaliilor, este posibil sa recunoastem anumite semne comune. Sa vedem care sunt.

1. Ei isi cunosc mai bine principiile etice

Marea majoritate a fiintelor umane au un cod moral, dar nu toata lumea il cunoaste bine. De exemplu, este posibil ca o parte din scara noastra de valori sa fie dezvaluita atunci cand trebuie sa luam o decizie dificila, astfel incat pana atunci acea parte a identitatii noastre a ramas ascunsa.

Cu toate acestea, oamenii idealisti tind sa fie mai informati despre codul lor etic , deoarece au petrecut timp stabilindu-si exclusiv prioritatile morale si practice in viata. Prin urmare, ei sunt mai clari cu privire la ceea ce doresc sa realizeze, desi nu trebuie sa stie cum o vor realiza.

2. Ei pariaza tare atunci cand isi stabilesc obiective

Fiind relativ clar ce vor si ce nu vor, perfectionistii isi pot permite sa-si stabileasca obiective ambitioase , deoarece nu trebuie sa faca fata unui risc mare de a lupta pentru ceva in care nu cred cu adevarat.

3. Sunt visatori si vor sa schimbe societatea

In mod normal, oamenii idealisti nu se limiteaza la a-si propune scopuri personale, care ii privesc doar pe ei. Deoarece tind sa fie ambitiosi cand vine vorba de stabilirea obiectivelor, ii fac sa cuprinda mult mai multi oameni sau chiar intreaga planeta. Din acest motiv, initiativele si proiectele de solidaritate si de conservare a mediului , de exemplu, fac de obicei parte din ceea ce acorda importanta.

4. Ei conduc prin exemplu

Pentru oamenii idealisti, important este ceea ce se face si nu atat ceea ce se spune . Din acest motiv, ei nu se limiteaza la a incerca sa apere ideile legate de apararea tipului de societate pe care si-ar dori sa ajute la construirea lor, ci sa le ofere si exemplul. Asta inseamna ca actioneaza intr-un mod care incearca sa se conformeze cu ceea ce te-ai astepta de la cineva care urmareste obiective clare.

5. Ei incearca sa aplice ideile in lume, si nu invers

Oamenii idealisti sunt, printre altele, pentru ca incearca sa aplice anumite idei pure realitatii imperfecte care ne inconjoara pe toti . De exemplu, ei vor incerca sa aplice principiul adevarului chiar si in unele situatii in care a spune adevarul nu avantajeaza clar pe nimeni, dar dauneaza cel putin unei persoane. Intr-un fel, ei se vor comporta ca si cum apararea unor idei ar modifica realitatea, favorizand importanta principiului aparat.

6. Ei urmeaza multe reguli care se autoimpun

Deoarece sunt foarte atasati de obiectivele lor, ei trebuie sa creeze reguli pentru diferite situatii posibile prin care pot trece zilnic. Aceasta inseamna ca repertoriul sau de reguli este destul de variat si larg, ceea ce are consecinte pozitive, precum absenta oportunismului, si altele negative, precum riscul caderii in dogme si lipsa viziunii strategice.

7. Ei cred mai mult in legitimitate decat in ​​efectele a ceea ce fac

Dupa cum am vazut, oamenii idealisti actioneaza ca „ambasadori” ai ideilor si „esentelor”. Din acest motiv, uneori ei isi apara actiunile doar pretinzand ca sunt legitime , chiar daca a le face are consecinte negative. In consecinta, ele pot confunda legitimitatea cu justitia sau cu standardele de bunastare si nu trebuie sa acorde prea multa importanta contextului.

8. Vor sa lase o mostenire

Pentru oamenii idealisti, propria lor viata este un proiect menit sa lase un impact pozitiv asupra lumii, datorita apararii idealurilor lor. De aceea , le place ideea de a lasa o mostenire de care altii se pot bucura si care, de altfel, ii face sa se simta mai transcendenti.

9. Se inspira usor

Oamenii idealisti tind sa gaseasca referinte pe care sa se bazeze, deoarece exemplifica apararea anumitor valori intr-un mod in care este usor sa te identifici cu ele.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE