Lucruri pe care le poti si pe care nu le poti lua in bagajul de mana atunci cand calatoresti

Nu exista nimic mai confortabil decat sa calatoresti usor, dar este esential sa stii ce sa pui si ce sa nu impachetezi in bagajul de mana pentru a te bucura de o calatorie excelenta si pentru a evita momentele nefavorabile la controalele aeroportului.

Continuati sa cititi pentru a sti ce puteti purta in bagajul de mana si, de asemenea, ce este interzis sa intrati in cabina unui avion.

Lucruri pe care ar trebui sa le porti in bagaj

Exista lucruri care sunt esentiale pentru a purta in bagajul de mana, fie pentru ca pot fi solicitate la bordul avionului sau procesate la aeroportul de sosire inainte de livrarea bagajului, fie pentru ca sunt prea valoroase pentru a risca sa se deterioreze sau sa se piarda doar temporar, facturandu-i in sarcina. Urmatoarele sunt cele fundamentale.

Documente personale si bani

Cel mai putin distractiv lucru despre o calatorie este pierderea documentatiei personale. Poarta cu tine:

 • bilete
 • Permis de conducere
 • Certificate de vaccinare
 • Carduri de credit si debit
 • Rezervari de cazare si alte rezervari
 • Pasaport si documente nationale de identitate
 • Informatii medicale care pot fi necesare (de exemplu, autorizarea pentru utilizarea medicamentelor controlate).

De asemenea, ar trebui sa aveti numerar si orice alte obiecte de valoare, cum ar fi bijuterii, la indemana.

Medicamente

Luati in mod regulat un medicament? Pune in bagajul de mana nu doar dozele pe care le vei folosi in zbor, ci intreaga cantitate pe care o vei consuma in timpul calatoriei.

Daca il bagi in bagajul de cala si dispare timp de doua sau trei zile, ai putea avea o problema sau ai fi nevoit sa gasesti o farmacie.

Daca este un medicament lichid, retineti ca recipientele mai mari de 100 ml (3,4 uncii) nu pot fi transportate manual de majoritatea companiilor aeriene.

Articole electronice si articole fragile

Angajatii care se ocupa de bagaje in aeroporturi nu sunt cunoscuti pentru blandetea cu care trateaza valizele si gentile.

In plus, orice articol delicat se poate rupe sau poate fi deteriorat prin manipulare normala, iar caldura din comportamentul de incarcare a aeronavei ar putea afecta echipamentele electronice.

Unele echipamente electronice, precum laptopurile, au baterii cu litiu, care nu ar trebui sa intre in cala avionului, deoarece pot arde si pot provoca un incendiu si o catastrofa.

De asemenea, unele echipamente electronice sunt de mare valoare, ceea ce creste riscul de furt daca este introdus in bagajele de cala.

De asemenea, este posibil sa doriti sa luati in calatorie un articol de mare valoare sentimentala, chiar daca are o valoare economica mica. Trebuie sa-l puneti in bagajul de mana pentru a evita riscul pierderii.

Articole de toaleta si haine de schimb

Acest kit de urgenta va va servi in cazul unei pierderi temporare a bagajelor de marfa. Veti avea deodorant, o periuta de dinti si pasta de dinti, precum si un schimb curat de haine si alte articole vitale pentru a supravietui in timp ce compania aeriana va intoarce bagajele.

Ceva pentru distragere

Zborurile lungi pot deveni plictisitoare si obositoare daca nu aveti ceva la indemana care sa va distraga atentia. Calatoria devine o succesiune nesfarsita de priviri la ceas pentru a vedea cat timp va dura sa aterizeze.

O revista de lectura sau de hobby, o carte, un cititor de carti electronice, o tableta sau un laptop sunt cateva dintre optiunile de a accelera timpul in timpul zborului.

Ceva de mancat si guma

Printre lucrurile pe care le poti purta in bagajul de mana, este intotdeauna bine sa includa un sandvis preparat acasa sau cumparat de la aeroport.

Mancarea din avion poate fi proasta si, daca nu-ti place, vei avea ceva care sa te impiedice sa mori de foame pe drum. Acest lucru este mai important daca copiii calatoresc, deoarece adesea raporteaza ca le este brusc foame si sete.

Guma de mestecat ajuta la ameliorarea presiunii din urechi si improspateaza respiratia dupa ce ai mancat sau a dormit la bordul avionului.

Ce pot lua in bagajul de mana pe Aeromexico?

Aceasta companie aeriana istorica mexicana are urmatoarele conditii pentru bagajele de mana.

Piese de bagaje

Aeromexico permite doua piese ca bagaj de mana in clasa sa economica:

 • O valiza sau similar cu o greutate maxima de 10 kg si dimensiuni maxime de 55 x 40 x 25 cm (21,5 x 15,7 x 10 inchi).
 • O piesa personala cu o greutate de maxim 3 kg, care poate fi o geanta, un rucsac, o servieta, o umbrela sau orice alt obiect permis la bord.

Pentru clasa Premier se aplica aceleasi conditii, cu exceptia faptului ca limita de greutate pentru bagajul de mana ajunge pana la 18 kg.

Aceste conditii se aplica zborurilor interne si internationale.

Articole

Articolele pe care Aeromexico recomanda sa le aiba la indemana sunt:

 • Medicamente
 • obiecte fragile
 • baterii cu litiu
 • articole electronice
 • Alimente perisabile
 • Bani, documente, bijuterii si arta
 • Lichide, geluri, cetone si aerosoli in recipiente de maximum 100 ml (3,4 uncii), in pungi de plastic resigilate

Ce pot transporta in bagajul de mana pe Volaris?

Aceasta companie aeriana low-cost care si-a inceput activitatea in 2006 are in vedere urmatoarele pentru bagajele de mana.

Piese de bagaje

Volaris accepta doua bagaje de mana, a caror greutate totala nu trebuie sa depaseasca 10 kg. Limitele dimensionale pentru fiecare piesa sunt 57 x 40 x 33 cm (22,4 x 15,7 x 12,9 inci).

Articole

Volaris va recomanda sa aveti la indemana documente personale, bani, medicamente, chei si obiecte electronice.

Aceasta companie aeriana face urmatoarele clarificari cu privire la unele articole acceptate ca bagaj de mana in conformitate cu anumite specificatii:

 • Lichide, geluri, aerosoli si altele asemenea: recipiente nu mai mari de 100 ml (3,4 uncii).
 • Baterii si baterii: sunt admise tipurile D, C, AA, AAA, 9V si 6V, pentru utilizare in dispozitive electronice.
 • Medicamente, lapte, formule pentru sugari si alimente pentru sugari: acestea sunt articole supuse declaratiei.
 • Bauturi alcoolice: pana la 5 litri cu un continut maxim de alcool de 70%, sigilate, marcate si achizitionate la un magazin Duty Free pot fi transportate manual.

Ce pot transporta in bagajul de mana pe Interjet?

Interjet are urmatoarele specificatii pentru bagajele de mana.

Piese de bagaje

Pot fi transportate cu mana pana la 10 kg in una sau doua bucati. Una ar putea fi o valiza, iar a doua ar putea fi un obiect personal, cum ar fi o servieta cu un laptop, o geanta de mana, un rucsac, o umbrela sau o geanta de cumparaturi.

Pe aceasta companie si alte companii aeriene, daca bagajul de mana depaseste greutatea stabilita, acesta va fi clasificat ca bagaj de cala. Dimensiunile maxime ale bagajului de mana, inclusiv roti si manere, sunt de 55x40x25 cm (21x15x9 inchi).

Articole

In ceea ce priveste articolele permise in bagajul de mana, Interjet subliniaza urmatoarele:

 • Recipientele cu lichide, geluri si altele asemenea trebuie sa aiba o capacitate maxima de 100 ml si trebuie sa mearga intr-o punga transparenta cu o capacitate de cel mult 1 litru.
 • Lichidele achizitionate dupa trecerea prin controlul de securitate ( duty free ) pot fi transportate manual atata timp cat totalul nu depaseste 10 kg admise.
 • La zborurile catre SUA, este interzisa transportul de substante pulbere in bagajul de mana (pulbere, medicamente, alimente), in recipiente deschise de peste 350 ml (12 uncii).
 • Substantele sub forma de pulbere achizitionate la duty free pot fi transportate in saci inviolabili cu sigiliul original din fabrica.
 • Recipientele pentru laptele praf, medicamentele si cenusa umana pot depasi limita de 350 ml (12 oz), atata timp cat sunt in ambalaje sigilate.
 • Pentru transportul cenusii umane sunt necesare certificatul de deces si documentul de incinerare.
 • Aveti voie sa transportati formula pentru copii intr-un recipient deschis (biberoane) fara a depasi limita de 350 ml (12 uncii).

Ce pot lua in bagajul de mana pe Aerobus?

Aceasta companie aeriana are in vedere urmatoarele in ceea ce priveste bagajele de mana.

Piese de bagaje

Aerobus admite doua bagaje de mana care impreuna nu depasesc 10 kg in greutate. Orice geanta de mana, geanta pentru laptop, rucsac mic, geanta pentru scutece sau altele asemenea se califica drept una dintre cele doua piese permise.

Dimensiunile individuale maxime ale pieselor sunt de 55x40x25 cm (21x15x9 inci).

Bagajul de mana trebuie declarat la ghiseul de check-in al zborului pentru identificare cu ecuson. Lipsa acestei identificari este motivul pentru a nu permite pasagerului sa se imbarce in avion.

Articole

Aerobus face urmatoarele memento-uri in legatura cu bagajul de mana:

 • Lichide, aerosoli, geluri si altele asemenea: maxim 100 ml (3,4 uncii).
 • Bateriile cu litiu trebuie transportate manual. Este interzis sa le transportati liberi in bagajele de cala.
 • Skateboard-urile electrice (Hoverboard-urile) nu sunt permise, nici ca bagaj de mana, nici ca bagaj de cala.
 • Trebuie declarate recipientele cu lapte pentru sugari, medicamente lichide, geluri pentru diabetici si altele asemenea, mai mari de 100 ml.

Pot transporta haine in bagajul de mana?

Purtarea unor haine in bagajul de mana este esentiala in cazul in care bagajele de control sunt pierdute si, in cel mai bun caz, sunt returnate cateva zile mai tarziu.

Singura limitare in ceea ce priveste cantitatea de imbracaminte este greutatea admisa in geanta de mana, insa trebuie sa ai grija la impachetat pentru a nu duce lipsa de spatiul necesar pentru a pune si alte lucruri necesare la bord.

Se pot transporta umbrelele in bagajul de mana?

Da se poate transporta. Companiile aeriene care specifica un singur bagaj ca bagaj de mana, in general, permit si o piesa suplimentara mai mica, cum ar fi o umbrela.

Pot aduce spray deodorant in avion?

Nu il poti transporta in bagajul de mana, chiar daca are mai putin de 100 ml (3,4 uncii), din cauza starii sale de material inflamabil. Il poti transporta in bagajul de cala.

Pot fi purtate lamele de ras in bagajul de mana?

Briciurile de unica folosinta pot fi transportate atat in ​​bagajele de mana, cat si in bagajele de cala. Trebuie doar sa va asigurati ca poarta protectorul lamei, astfel incat sa nu aveti o taietura accidentala prematura la bordul avionului.

Nu sunt permise aparatele de ras drepte si aparatele de ras, precum si orice alte obiecte ascutite care ar putea fi folosite ca arma in cabina.

Aparatele electrice de ras pot fi purtate manual. Amintiti-va ca, in functie de locul in care mergeti, este posibil sa aveti nevoie de un adaptor de priza pentru aparatul de barbierit electric.

Care ar trebui sa fie dimensiunile bagajului de mana?

Dimensiunile bagajelor de mana depind fundamental de capacitatile suporturilor pentru bagaje ale aeronavei.

Cea mai comuna regula este ca bagajul de mana are dimensiuni maxime de 55x40x25 cm (21x15x9 inci).

Cat ar trebui sa fie greutatea maxima a bagajului de mana?

Poate varia de la o companie aeriana la alta. Cea mai frecventa regula este cel mult 10 kg in bagajul de mana.

Pot transporta machiajul in bagajul de mana?

Machiajul si cosmeticele sunt articole pe care le poti purta in bagajul de mana si in bagajele de cala.

Singura restrictie este aceea ca, in cazul produselor lichide, acestea sunt supuse limitarii de maximum 100 ml (3,4 uncii) in recipiente continute in pungi transparente de plastic autoetanse.

Produsele de machiaj clasificate ca lichide includ fondul de ten, demachiantul de unghii, lacul de unghii, demachiantul, rimelul, cremele si balsamurile.

Ce lucruri pot fi purtate in bagajul de mana intr-un avion

Puteti purta urmatoarele lucruri in bagajul de mana pentru a face calatoria mai confortabila:

Divertisment non-electronic

Cartile si revistele fizice nu se prabusesc si nu au baterii care pot muri, ceea ce poate face un dispozitiv electronic de divertisment.

Gasiti un echilibru intre divertismentul electronic si non-electronic si veti avea toate fronturile acoperite in bagajul de mana.

Rimel

O masca pentru ochi moale, usoara si confortabila va va ajuta sa adormiti si va semnala altor persoane, inclusiv insotitorilor de bord, ca va aflati in modul „nu deranja”. In mod similar, luminile de lectura din scaunele de langa al tau nu te vor afecta.

Pix si un caiet mic

In general, la zborurile internationale trebuie sa completati unul sau doua formulare de livrat in timpul procesului de intrare in tara de destinatie.

Caietul va poate ajuta sa scrieti cateva lucruri importante pe care trebuie sa le amintiti dupa ce ajungeti la destinatie.

Servetele dezinfectante

Printr-un avion trec in fiecare saptamana mii de oameni, de toate originile si obiceiurile, iar sarcinile de curatenie se fac cu viteza maxima.

Nu vrei sa stii cati microbi sunt pe mesele din fata scaunului tau, asa ca este o idee buna sa aduci niste servetele dezinfectante pentru a curata aceste mese, precum si celelalte lucruri pe care le atingi, cum ar fi ecranele tactile si cotierele. De asemenea, servesc la curatarea mainilor inainte de a manca.

Ce nu poate fi transportat in bagajele de cala?

Urmatoarele articole sunt interzise atat in ​​bagajele de mana, cat si in bagajele de cala:

 • Dinamita
 • otravuri
 • Acizi si alcaline
 • felinare cu gaz
 • Butelii de gaz
 • spray asoma
 • gaze comprimate
 • aprinzatoare de foc
 • extinctoare
 • Materiale radioactive
 • Detonatoare si sigurante
 • Grenade, mine si praf de pusca
 • Substante chimice si toxice
 • Butelii de gaz propan si butan
 • Material pirotehnic si artificii
 • Combustibili lichizi sau alte lichide inflamabile

In afara de aceste articole care nu sunt permise in bagajele de cala, companiile aeriene descurajeaza transportul de bani, titluri financiare, documente, bijuterii si pietre pretioase, chei, computere si alte obiecte electronice in saci de cala.

Pot transporta pantofi in bagajul de mana?

Puteti pune o pereche de pantofi comozi in bagajul de mana. Poate vrei sa ajungi la aeroport in pantofii tai eleganti, dar de indata ce te afli pe locul tau in cabina avionului, poti sa-ti schimbi pantofii pentru o calatorie confortabila.

Mancarea poate fi transportata in bagajul de mana?

Reglementarile privind alimentele in bagajul de mana variaza de la o tara la alta. Cateva recomandari si observatii sunt urmatoarele:

 • In general, pot fi transportate prajituri, prajituri, chipsuri, nuci, batoane de ciocolata si altele asemenea.
 • Iaurturile, budincile si sosurile trebuie sa indeplineasca cerinta de 100 ml (3,4 oz).
 • Incercati sa transportati alimentele in ambalajul original, ceea ce va ajuta sa cunoasteti provenienta si sa decideti daca este sau nu acceptat.
 • In Statele Unite, Australia si alte tari, fructele, legumele, semintele si cerealele nu au voie sa intre.
 • In ceea ce priveste alimentele lichide si alimentele pentru bebelusi se aplica restrictiile cantitative indicate anterior.
 • Alimentele tartinabile, cum ar fi untul de arahide, sunt considerate lichide si se aplica restrictia maxima de 100 ml (3,4 uncii).
 • Gustarile, vinurile si bauturile spirtoase achizitionate in ultimele saloane de asteptare pot fi aduse in cabina, sub rezerva restrictiilor privind greutatea bagajului de mana.

Articole interzise in bagajul de mana

Articolele interzise in bagajul de mana includ:

 • Lichide in recipiente de peste 100 ml (3,4 uncii).
 • Arme de foc si alte dispozitive pentru tragerea cu proiectile.
 • Obiecte contondente, cum ar fi lilieci, bastoane, blackjack-uri, bete si articole de arte martiale.
 • Obiecte ascutite sau patrunzatoare, cum ar fi cutite, brici, scobitori de gheata, foarfece, sabii si sabii.
 • Dispozitive de asomare sau de incapacitate, cum ar fi pistoalele de asomare, gaze lacrimogene, spray cu piper si spray-uri de descurajare a animalelor.
 • Unelte de lucru care pot fi folosite ca arme (foarfece, burghie, melci, surubelnite, dalte, ferastrau, torte si pistoale cu cuie si suruburi).

Lichide permise in bagajul de mana

Exista o oarecare confuzie cu privire la cantitatea de lichide permisa in bagajul de mana a aeronavei.

Ca regula generala, lichidele care trebuie aduse in cabina trebuie sa fie in recipiente de 100 ml (3,4 uncii) sau mai putin, iar recipientele trebuie sa incapa intr-o punga de plastic transparenta cu fermoar de ¼ galon (aproximativ 1 litru).

Recipientele mai mari, de exemplu 5 uncii, nu sunt permise, chiar daca contin o uncie de lichid.

Pot sa iau parfumuri in avion?

Puteti transporta un parfum in uz al carui recipient nu depaseste 100 ml (3,4 uncii).

Poti transporta si parfumuri achizitionate in magazinele din aeroport si in cabina avionului in bagajul de mana, insa acestea trebuie sa ramana sigilate si ambalate in pungi sigilate si nu pot fi deschise in timpul zborului.

Pot sa aduc mancare in avion?

In afara de alimentele si bauturile permise in bagajul de mana, pasagerul poate transporta alimente si bauturi in bagajul de cala, avand grija sa nu depaseasca greutatea admisa.

Bauturile alcoolice sunt de obicei limitate la 5 litri in bagajele de cala, cu o tarie alcoolica de maximum 70.

Articole interzise in bagajele de mana

Urmatoarele sunt articole interzise in bagajele de mana:

 • otravuri
 • materiale radioactive
 • Chibrituri si brichete
 • Substante corozive, acizi, alcaline, nebulizatoare
 • Materiale capabile de aprindere spontana
 • Materiale potential infectioase sau periculoase biologice
 • Articole explozive sau incendiare, cum ar fi material pirotehnic, munitie, cartuse, detonatoare, mine, grenade, praf de pusca, dinamita si explozivi plastici.

Lucruri permise in bagajul de mana

Urmatoarele lucruri nu sunt permise doar in bagajele de mana, dar va pot fi de mare ajutor in timpul calatoriei.

Perna gonflabila

Somnul este cel mai eficient mod de a petrece timpul intr-un zbor lung, iar o perna confortabila este un ajutor esential pentru somn.

Daca pernele puse la dispozitie de companiile aeriene iti functioneaza, nu va fi nevoie sa le iei pe ale tale, dar daca sunt incomode, nu vei avea probleme cu somnul.

Dopuri de urechi si casti cu anulare a zgomotului

dopurile de urechi sunt convenabile pentru dormit, deoarece reduc la minimum sunetele bebelusilor care plang, conversatiile zgomotoase si vuietul avionului in sine. In plus, ajuta la atenuarea durerilor de urechi cauzate de schimbarile de altitudine.

Castile cu anulare a zgomotului sunt foarte utile pentru divertismentul in zbor.

Ciorapi compresivi

Sunt recomandate in special persoanelor cu tromboza venoasa, deoarece izolarea pe termen lung intr-un scaun inghesuit de avion creste riscul de formare a cheagurilor de sange.

Pe langa aceste sosete, este convenabil sa te ridici din cand in cand si sa te plimbi putin prin cabina.

Ajutoare pentru somn

Este posibil ca un somnifer sa nu lipseasca din lista lucrurilor pe care le poti purta in bagajul de mana, deoarece ar putea fi salvarea intr-un zbor pe distante lungi.

Cu toate acestea, nu este convenabil sa folositi un zbor pentru a consuma unul dintre aceste medicamente pentru prima data, deoarece organismul ar putea reactiona pe neasteptate.

Alte medicamente care te-ar putea scapa de probleme in timpul unui zbor sunt antipireticele, analgezicele, antiflatulentele si digestive.

Sal sau esarfa mare

O bucata de acest tip poate servi drept patura, ca blocant de lumina si chiar, pliata, ca perna.

Lucruri pe care le poti purta in bagajul de mana: panou solar pentru incarcarea dispozitivelor

Poate fi o achizitie foarte convenabila pentru calatorii pasionati de drumetii, alpinism, sporturi de aventura si tururi in locuri izolate, unde nu exista facilitati pentru incarcarea dispozitivelor electronice.

Panou SolarCru pentru incarcarea dispozitivelor

Unul dintre aceste panouri de alimentare este SolarCru . Pur si simplu incarcati bateria panoului in timpul zilei cu lumina soarelui, apoi conectati telefonul si alte dispozitive pentru a se incarca noaptea.

SolarCru va permite sa incarcati telefoane mobile, tablete, camere, GPS si alte dispozitive cu putere redusa.

Diferitele dispozitive care sunt conectate sunt identificate de cipul inteligent al panoului, ajustand automat puterea de iesire la nevoile dispozitivului aflat sub sarcina.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE