Iubitul actor Serban Ionescu s-a stins din viata!

In urma cu doar doua saptamani ne luam la revedere de la un alt actor indragit, Iurie Darie. Astazi, este timpul sa il plangem pe Serban Ionescu, un nume mare din cinematografia si teatrul romanesc. Acesta a fost internat de urgenta miercuri seara la Spitalul de Urgente Floreasca, insa se pare ca din cauza unor probleme respiratorii nu a putut supravietui.

Ajuns la varsta de doar 62 de ani, actorul s-a luptat indelung cu o boala crunta, care in final i-a luat viata. In urma cu mai bine de un an actorul fusese diagnosticat cu borelioza, boala provocata de intepatura unei capuse. Au urmat mai multe analize in strainatate in speranta ca vor invinge boala, insa medicii de acolo au pus un diagnostic si mai sever: screloza amiotrofica. Boala afecteaza muschii, provoaca dificultati de vorbire, de deglutitie, in general de miscare a oricarui muchi din corp, pacientul ramanand paralizat.

Serban Ionescu a avut-o ca partenera de viata pe actrita Magda Catone, fiind casatoriti de 29 de ani. Acesta va ramane mereu unul dintre cei mai buni si mai iubiti actori romani, iar cei care isi doresc sa il revada o pot face in filme precum “Lumini si umbre”, “Imposibila iubire”, “Oglinda”, “Pacala se intoarce”, “Blestemul pamantului, blestemul iubirii”.

Actorul si-a expirat ultima dorinta inca din luna mai, atunci cand a fost invitat la o emisiune televizata. ”La noi teatrul e în reparații și le-am spus să-l termine mai repede, ca să aibă unde să mă expună. Aș vrea ca la înmormântarea mea să țină discurs un singur om, Radu Beligan. Ăsta sunt eu, este umorul negru. Le-am zis, să mă trimiteți la Augsburg să mor ca Bălcescu, în străinătate”, spunea cu umor actorul Șerban Ionescu.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE