iPad nu recunoaste tastatura: solutii posibile

Potentialul iPad-ului este mult sporit datorita varietatii mari de accesorii pe care le putem folosi cu acest dispozitiv, in principal tastaturi. Aceasta combinatie a determinat multi utilizatori sa-si inlocuiasca laptopul cu un iPad si o tastatura.

Cu toate acestea, frustrarea poate fi enorma atunci cand conexiunea dintre cele doua nu functioneaza, asa ca in aceasta postare dorim sa va spunem ce puteti face pentru a rezolva aceste probleme de conectare intre iPad-ul si tastatura acestuia.

Verificari de baza pe care ar trebui sa le efectuati

In primul rand, este convenabil sa efectuam cateva verificari pe care le numim de baza deoarece sunt extrem de simple. Ei spun ca uneori solutia cea mai evidenta este cea mai buna si ar putea fi cazul, asa ca daca doriti sa incepeti sa excludeti problemele cu iPad-ul si tastatura, ar trebui sa urmati pasii pe care ii vom discuta in sectiunile urmatoare.

In primul rand, asigurati-va legatura intre ambele

Pare chiar o prostie, dar de multe ori petrecem ore si ore cautand o solutie atunci cand este cu adevarat simpla si este chiar in fata ochilor nostri. Prin urmare, asigurarea conexiunii Bluetooth cu iPad-ul este esentiala daca tastatura dvs. se conecteaza la iPad prin acest mijloc. Acest lucru se verifica din Setari> Bluetooth, aceasta fiind sectiunea in care ar trebui sa apara tastatura cu textul „Conectat”.

Daca este o tastatura care functioneaza prin Smart Connector, trebuie sa fie acel conector de care trebuie sa va asigurati ca este in stare buna atat pe tableta, cat si pe conectorul tastaturii in sine. Si daca ceea ce utilizati este o tastatura cu fir , verificati si daca este conectata corect, daca nu este stricata si chiar incercati sa o conectati la alte computere pentru a va asigura ca functioneaza corect pe acestea.

De ce poate ajuta repornirea iPad-ului?

Problema de conectare poate fi la tastatura, dar evident si la iPad. Cu siguranta, de multe ori ati citit si auzit ca oprirea si pornirea unui computer poate rezolva problemele acestuia. Si da, poate parea absurd, dar este modul in care dispozitivele isi repornesc toate procesele. Pe iPad, pot rula diferite procese in fundal care genereaza erori.

Prin urmare, oprirea si pornirea tabletei este o optiune mai mult decat valida pentru a incerca sa rezolvi problema cu tastaturile. Este indicat sa nu fie o simpla repornire, ci sa-l opriti manual si sa asteptati aproximativ 15-30 de secunde cand este oprit si apoi sa il reporniti. Va recomandam chiar sa opriti si tastatura daca are o astfel de optiune si sa nu o reporniti pana cand iPad-ul a fost pornit din nou.

Ar putea fi o problema de software

Actualizarile software sunt mereu axate, cum s-ar putea altfel, sa imbunatateasca functionarea dispozitivelor, totusi, software-ul, fiind un produs al actiunii umane, este si el supus erorilor, prin urmare, este posibil ca motivul pentru care legatura dintre iPad-ul si tastatura sa nu mai functioneaza este rezultatul unei erori in software-ul care monteaza iPad-ul.

Daca acesta este cazul dvs., ne pare rau sa va spunem ca nu exista o solutie care va sta in puterea de a efectua pentru a va rezolva situatia, singurul lucru pe care il puteti face este sa asteptati ca Apple insusi sa rezolve aceasta eroare cu o noua actualizare de software. . Deci, accesati Setari> General> Actualizare software si verificati daca exista o actualizare mai noua gata pentru descarcare si instalare ulterioara.

Alte lucruri de verificat

Mai sunt doua aspecte pe care le consideram fundamentale si care trebuie revizuite, desi nu sunt intotdeauna cea mai buna solutie sau utile. In orice caz, si in acest moment in care intampinati o defectiune, nu pierdeti nimic facand ceea ce va spunem noi.

Curatenia este intotdeauna foarte importanta

Un punct vital daca doriti sa pastrati dispozitivele in stare buna si sa functioneze bine pentru o perioada lunga de timp este igiena lor. Si, desigur, acest caz nu avea sa fie o exceptie. Multe tastaturi iPad se conecteaza la dispozitiv folosind conectori magnetici, cum ar fi Smart Keyboard sau Magic Keyboard. Prin urmare, este important sa verificati daca acest conector este complet curat, fara niciun tip de pete sau element lipicios.

Pentru curatare va recomandam, desigur, sa evitati utilizarea lichidelor abrazive . Si chiar si cu lichide recomandate pentru curatarea componentelor electronice, este important sa nu depasiti cantitatea, deoarece scufundarea putina a unei carpe din microfibra si trecerea acesteia ar fi suficienta pentru a o lasa curata fara teama de a o deteriora.

Restaurarea poate fi o optiune (sau nu)

Revenind la posibilele probleme de software, trebuie spus ca formatarea iPad-ului este cea mai buna modalitate de a scapa de toate. Acum, aceasta este o solutie putin plictisitoare si nu pentru ca este complicata sau consumatoare de timp, ci pentru ca s-ar putea sa nu functioneze. Prin urmare, pentru a evita rele mai mari, faceti o rezerva in prealabil . Apoi incercati sa restaurati prin intermediul unui computer utilizand iTunes sau Finder.

Daca nu aveti posibilitatea de a va conecta iPad-ul la un Mac sau PC, puteti restaura din Setari> General> Resetare, facand clic pe „Stergeti continutul si setarile”. Acum, cel mai important lucru este ca atunci cand configurati din nou tableta, o configurati ca un nou iPad fara a incarca o copie de rezerva, pentru a evita eventualele erori sa fie din nou prezente. De mentionat ca unele date vor fi pastrate in continuare daca sunt sincronizate cu iCloud (contacte, calendare, fotografii, note etc.).

Ce sa faci daca nu ai reusit sa o rezolvi

In acest moment constatam ca doar un specialist va poate ajuta. In acest caz, scenariile luate in considerare pot varia in functie de faptul ca tastatura este sau nu de la Apple insasi sau, in caz contrar, a fost achizitionata prin Apple Store online sau orice Apple Store fizic. Daca acesta este cazul dvs., este normal ca Apple sa verifice mai intai daca problema nu provine de la iPad si apoi sa verifice starea tastaturii.

In cazul in care tastatura este cea care se defecteaza si are si garantie , cel mai normal lucru este ca compania sa ti-o schimbe fara costuri suplimentare dupa ce verifica ca nu este o problema derivata din utilizarea gresita. Daca tastatura nu este de la companie, ar trebui sa contactati suportul tehnic corespunzator al marcii sau magazinului de unde ati cumparat-o pentru a le trimite problema dvs. si a le cere o solutie.

In cazul in care iPad-ul este cel care defecteaza, Apple va actiona in acelasi mod ca si cu tastatura, oferindu-ti posibilitatea de a-l inlocui cu unul complet functional fara costuri suplimentare (atat timp cat este acoperit de garantie) . Amintiti-va ca puteti solicita o programare prin site-ul lor (in fila Asistenta) sau prin aplicatia Asistenta disponibila in App Store al iPad-ului insusi.

Ultimul care defecteaza si, in plus, este in garantie, lucru obisnuit este ca Apple il va schimba cu unul nou, totusi, daca nu este in garantie, dupa ce a studiat costul reparatiei va vor informa de suma pe care ar trebui sa-l platiti in cazul in care doriti sa reparati dispozitivul.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE