De ce inseala femeile?

Infidelitatea este un subiect foarte “la moda” in zilele noastre. Fie ca vorbim de barbati care isi inseala iubitele sau de femei care isi tradeaza sotul, oricine este predispus la a cauta o relatie extraconjugala. Insa de ce o facem? Din lipsa de dragoste si de atentie? De teama de singuratate sau de abandon? Sau pur si simplu din dorinta de a experimenta un nou partener?

Este adevarat ca femeile inseala mai putin decat barbatii, insa atunci cand o fac aceastea se implica si sentimental in relatia extraconjugala. Femeile privesc noul partener ca o evadare din rutina zilnica, ca o relaxare sau ca un simplu joc in cautarea fericirii. Majoritatea femeilor care inseala o fac deoarece partenerul nu le mai satisface anumite dorinte, fie ele si sexuale.

Femeilor le este atat de frica de singuratate incat aleg sa aiba o relatie extraconjugala doar pentru a fi sigure ca au la cine apela daca partenerul le paraseste. Este un fel de alternativa, o modalitate de a evita singuratatea chiar daca au fost parasite de unul dintre barbati. Atata timp cat exista un plan de rezerva frica de singuratate nu mai este atat de mare.

Putine dintre femeile infidele aleg aceasta cale drept razbunare. Poate au fost ranite de partener si vor sa le-o plateasca, poate au fost inselate si simt la randul lor ca cel mai corect ar fi sa insele si ele. Chiar daca sentimentul de triumf este puternic, acesta nu va dainui mult timp in sufletul femeii, fiind inlocuit de vina si de repros.

Daca barbatii cauta doar sex in relatiile extraconjugale, ei bine, femeile isi doresc mai mult. Pentru o femeie nu este usor sa minta si sa insele, insa atunci cand o fac partenerii afla prea tarziu. Femeile isi doresc sa se simta iubite, sa fie in siguranta, sa fie complimentate, sa li se ofere afectiune, respect si incredere intr-o relatie pentru a nu calca stramb. Atunci cand oricare dintre aceste “cerinte” sunt incalcate femeile aleg pe altcineva, un barbat nou care sa le aprecieze, sa le iubeasca si sa le rasfete.

Desi femeile pun suflet in aventurile lor, nu le vor face publice, mai ales cat timp sunt intr-o relatie. Teama de a fi catalogate drept “femei usoare” le face pe aceastea sa fie foarte atente atunci cand inseala, sa nu lase urme, sa nu le fie descoperita infidelitatea. Barbatul afla de infidelitatile partenerei doar atunci cand aceasta isi doreste!

Insa exista si femei care nu inseala, acelea care sunt intr-o relatie satisfacatoare pentru ele sau adolescentele tinere care nu au avut relatii sexuale decat cu un singur partener. Femeile care sunt multumite de relatia lor nu vor cauta compania altui barbat, ci isi vor focusa toata atentia asupra partenerilor. In schimb, adolescentele care au avut parte de un singur partener sexual nu il vor insela deoarece nu sunt sigure de sexualitatea lor si nu vor sa-si riste relatia dintr-o prostie.

Femeile care inseala nu inseamna ca nu-si mai iubesc partenerii, ci doar ca se iubesc pe ele mai mult. Un partener alaturi de care ti-ai construit o viata si ai o familie nu va fi usor schimbat cu barbatul cu care femeia are o aventura. In acest caz, de cele mai multe ori, femeile au aproape tot ce isi doresc de la relatie, insa acel mic “detaliu” pe care nu il primesc din partea sotului ajung sa il ia de la un alt barbat. Si asta deoarece vrea sa fie pe deplin fericita.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE