Cum sa dezactivati accesul la dispozitivele de stocare in Windows 10

In Windows 10, daca pe computer este disponibil un port USB sau alt port compatibil, utilizatorii pot conecta dispozitive de stocare amovibile (cum ar fi unitati flash USB, hard disk-uri externe si alte tipuri de dispozitive de stocare in masa) pentru a accesa sau a exporta date.

Desi este o practica obisnuita sa folositi unitati amovibile, exista momente in care este posibil sa doriti sa restrictionati accesul la aceste tipuri de dispozitive. De exemplu, este posibil sa doriti sa dezactivati accesul pentru a impiedica utilizatorii sa conecteze dispozitive externe, care pot contine programe malware care pot dauna computerului sau pot ingreuna instalarea aplicatiilor din surse necunoscute.

Sau daca dispozitivul stocheaza date sensibile, dezactivarea accesului de citire si scriere la dispozitivele de stocare amovibile poate ajuta la blocarea sistemului pentru a impiedica utilizatorii sa incerce sa faca o copie a anumitor informatii, imbunatatind securitatea chiar daca datele sunt stocate.

Indiferent de motiv, Windows 10 include setari care va permit sa dezactivati accesul la toate dispozitivele de stocare amovibile folosind Editorul de politici de grup local sau Registrul.

In acest ghid Windows 10, va vom prezenta pasii pentru a dezactiva accesul la citire si scriere pentru toate clasele de dispozitive de stocare amovibile.

Cum sa dezactivati tot accesul la spatiul de stocare amovibil folosind politica de grup

In Windows 10 Pro (Enterprise sau Education), cea mai simpla modalitate de a impiedica utilizatorii sa acceseze spatiul de stocare amovibil este utilizarea Editorului de politici de grup local.

Pentru a dezactiva accesul la spatiul de stocare amovibil in Windows 10, urmati acesti pasi:

 1. Deschide startul .
 2. Gasiti gpedit.msc si faceti clic pe OK pentru a deschide Editorul de politici de grup local .
 3. Explorati urmatoarea cale:

  Computer Configuration > Administrative Templates > System > Removable Storage Access

 4. In partea dreapta, faceti dublu clic pe politica Toate clasele de stocare amovibile: Interziceti toate accesul .

 5. Selectati optiunea Activat .

 6. Faceti clic pe butonul Aplicati .
 7. Faceti clic pe butonul OK .
 8. Reporniti computerul.

Dupa ce finalizati pasii, Windows 10 va refuza accesul la clasele de stocare amovibile, inclusiv unitati flash USB, hard disk-uri externe USB, discuri fizice (cum ar fi CD-uri si DVD-uri) si alte tipuri de stocare care apartin clasei amovibile.

Daca va razganditi, puteti oricand sa anulati modificarile urmand aceleasi instructiuni, dar la pasul nr. 5 , asigurati-va ca selectati optiunea Neconfigurat .

Cum sa dezactivati tot accesul la stocarea amovibil folosind Registrul

Windows 10 Home nu include acces la Editorul de politici de grup local, dar puteti obtine aceleasi rezultate prin editarea Registrului.

Avertisment: Acesta este un memento prietenos ca editarea Registrului este riscanta si poate provoca daune ireversibile instalarii dumneavoastra daca nu este facuta corect. Se recomanda sa faceti o copie de rezerva completa a computerului inainte de a continua.

Pentru a preveni accesul la toata spatiul de stocare amovibil, urmati acesti pasi:

 1. Deschide startul .
 2. Cautati regedit si faceti clic pe rezultatul de sus pentru a deschide Registrul .
 3. Explorati urmatoarea cale:

  HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREPoliciesMicrosoftWindows

  Sfat rapid: In Windows 10, acum puteti copia si lipi calea in bara de adrese de Registry pentru a sari rapid la destinatia cheii.

 4. Faceti clic dreapta pe Windows (dosar), selectati submeniul Nou si alegeti optiunea Cheie .

 5. Denumiti cheia Dispozitive de stocare amovibile si apasati Enter .
 6. Faceti clic dreapta pe cheia nou creata, selectati submeniul Nou si alegeti optiunea Valoare DWORD (32 de biti) .
 7. Denumiti tasta Deny All si apasati Enter .
 8. Faceti dublu clic pe DWORD nou creat si setati valoarea de la 0 la 1 .

 9. Faceti clic pe butonul OK .
 10. Reporniti computerul.

Dupa parcurgerea pasilor, utilizatorii nu vor mai avea acces la dispozitivele de stocare amovibile disponibile si nici nu vor mai putea conecta unitati de stocare externe.

Puteti anula oricand modificarile utilizand aceleasi instructiuni prezentate mai sus, dar la pasul #4 , asigurati-va ca faceti clic dreapta pe Dispozitive de stocare amovibile si selectati optiunea Stergere. Daca aveti alte setari configurate in cheie, nu o stergeti. In schimb, faceti dublu clic pe Deny All DWORD si modificati valoarea de la 1 la 0 .

Dupa ce anulati modificarile utilizand oricare dintre metode, ar trebui sa recastigati imediat accesul la dispozitivele de stocare. Cu toate acestea, daca nu este cazul, reporniti dispozitivul pentru a actualiza modificarile.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE