Care e diferenta dintre un blog si un site

Te regasesti in situatia in care trebuie sa alegi intre un site si un blog, dar nu stii exact care este cea mai buna varianta pentru tine? Ei bine, pentru ca decizia ta sa fie una potrivita, iti vom arata in acest articol care sunt avantajele dar si dezavantajele fiecarei optiuni in parte.                                  

Prin urmare, vei reusi sa iti dai seama ce ti se potriveste cel mai bine.

Costurile 

Ei bine, acesta este principalul motiv pentru care foarte multi oameni aleg blogul in detrimentul site-ului. Daca nu dispui de un buget prea mare, atunci cu siguranta aceasta optiune este potrivita pentru tine. Nu uita ca un site necesita hosting, domeniu, si multe alte lucruri care, evident, costa bani. Pentru a-ti face o idee despre cat te-ar costa de fapt sa detii un site, arunca o privire pe thc.ro. Vei gasi aici absolut toate serviciile necesare atat pentru crearea cat si pentru mentinerea unui site in mediul online.

Daca insa alegi sa ai un blog, atunci pe acesta il poti crea chiar tu insuti, si nici nu va fi nevoie sa cheltuiesti nimic.

Denumirea

Denumirea unui site se plateste deasemenea, in timp ce denumirea blogului este gratis. Atunci cand creezi un site, asa cum spuneam mai devreme, trebuie sa platesti pentru domeniu. Aceasta alegere este una mai potrivita pentru cei care au un business destul de mare, si in nici un caz pentru cei care doresc doar sa scrie sau sa incerce cateva lucruri simple de promovare, fara sa urmareasca un avantaj propriu zis.                                                                                               

 In cazul in care ai un mesaj puternic de transmis, daca iti doresti o imagine buna, sau daca vrei sa iti faci cat mai cunoscute serviciile si produsele, atunci va trebui sa te orientezi catre un site. Altfel, un blog este mai mult decat suficient.

Mentenanta

Trebuie sa discutam putin si de acest aspect, pentru ca alegerea ta sa fie una potrivita. Blogurile sunt foarte usor de intretinut, absolut toate update-urile se fac in mod automat, iar plugin-urile sunt deja instalate. Mai mult decat atat, ai si limitari la monetizare, design, dar si continut. Daca iti doresti sa scoti bani din blogul tau, atunci trebuie sa stii ca in afara de advertoriale, si servicii afiliate, nu prea ai cum sa faci acest lucru.                                     

Galeriile foto intr-un blog sunt destul delimitate, si nici foarte aspectuoase, iar paginatia este mult mai complicat de realizat. Atunci cand vorbim de un blog, ai la indemana optiunea de word si cea de inserare a unui tabel. Pe de alta parte, atunci cand vorbim de un site, toate aceste optiuni sunt oarecum limitate doar de cunostintele pe care le detii in domeniu. Altfel, ai posibilitatea de a face foarte multe lucruri interesante.                        

 Dar, din nou, va trebui sa scoti ceva banuti din buzunar pentru toate aceste lucruri.

Spatiul

Asa cum spuneam mai devreme in articolul nostru, atunci cand vorbim de un site, acesta permite sa incarci o gama larga de fotografii, texte, si video-uri, in timp ce un blog iti ofera un spatiu mult mai mic. Spatiul de gazduire la wordpress este limitat. In cazul in care ai mai mult continut pe care vrei sa il incarci, atunci un blog nu te va multumi pe deplin, si atunci ar trebui sa te indrepti catre un site.

Securitatea

In ceea ce priveste securitatea, aceasta este asigurata la un nivel mult mai inalt in privinta site-urilor decat in ceea ce priveste blogurile. Un detaliu foarte important de retinut, indiferent de varianta pe care o alegi, este acela ca trebuie sa iti alegi o parola mai complexa, pentru a spori gradul de securitate. Blogurile pot fi ”sparte” de hackeri doar prin ghicirea parolei, pe cand in cazul site-urilor, se mai pot adauga si alte conditii de securitate.