Andrew Garfield triumfa la Globurile de Aur

Acesta a fost anul pentru Andrew Garfield : nu numai ca a revenit in rolul lui Spider-Man, dar a castigat si Globul de Aur pentru cel mai bun actor intr-o muzica sau comedie pentru rolul din „Tick, Tick… ​​​​Boom! ” .

Acum, tanarul actor vizeaza Oscarul pentru cel mai bun actor. De asemenea, in urma primirii calde si efuzive ale fanilor la aparitia sa in Spider-Man: No Way Home , acum exista zvonuri ca Sony cauta sa revigoreze franciza condusa de el.

Intre timp, cu lumea filmului si televiziunii intorcandu-le complet spatele, Globurile de Aur si-au sarbatorit cea mai trista si irelevanta editie duminica cu un eveniment fara vedete de la Hollywood sau emisiuni de televiziune care a incununat „Puterea cainelui” si noul „ Poveste din Vest”.

Nimic normal

Intr-un an normal, cronicile Globurilor de Aur ar trece in revista surprizele castigatorilor, ar comenta cele mai remarcabile „look-uri” ale covorului rosu si ar scoate in evidenta cele mai izbitoare sau incitante discursuri ale figurilor de la Hollywood.

Incurcat in numeroase acuzatii de lipsa de diversitate si coruptie la adresa HFPA si sub umbra boicotului industriei micilor si marilor ecrane, Globurile de Aur au avut loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles, cu un mic eveniment privat cu usile inchise. , fara gala televizata, fara covor rosu, fara vedete de la Hollywood si fara presa acreditata.

Doar o mana de membri ai HFPA si invitati ai programelor sale sociale au participat la ceea ce este cunoscut in mod traditional drept „preludiul premiilor Oscar.” 

Fara un mare spectacol

Departe de glamourul fascinant al altor editii si fara o emisiune de televiziune grozava care sa dezfunda sezonul premiilor de la Hollywood, castigatorii acestor Globuri de Aur atipice si extravagante au fost dezvaluiti in direct pe retelele de socializare ale HFPA si intr-un comunicat de presa la incheierea actului.

In afara de controverse, doua filme au fost marii castigatori ai acestor Globuri de Aur: westernul Netflix „The Power of the Dog” si noua imagine a „West Side Story” de Steven Spielberg.

„The Power of the Dog” a luat acasa trei premii: cel mai bun film dramatic, cea mai buna regie pentru regizoarea Jane Campion si cel mai bun actor in rol secundar pentru Kodi Smit-McPhee.

La randul sau, „remake” din „West Side Story” a castigat si un triplet cu premiile pentru cel mai bun film de comedie sau muzical, cea mai buna actrita pentru hispanica Rachel Zegler si cea mai buna actrita in rol secundar pentru si latina Ariana DeBose.

Will Smith l-a invins pe Javier Bardem („Being the Ricardos”) ca cel mai bun actor intr-un film dramatic pentru „King Richard”, dar interpretul spaniol a ramas cu consolarea de a vedea ca Nicole Kidman, partenerul sau din „Being the Ricardos”, a castigat Globul de Aur pentru cea mai buna actrita dramatica.

Bum!

Pe de alta parte, Andrew Garfield a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un film muzical sau de comedie pentru „tick, tick…Boom!” de catre versatilul artist latin Lin-Manuel Miranda, categorie la care hispanicul Anthony Ramos fusese nominalizat pentru „In inaltimi”.

Filmul Disney de inspiratie columbiana „Encanto” a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun film de animatie, iar filmul japoneza „Drive My Car” al lui Ryusuke Hamaguchi a primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj intr-o alta limba decat engleza, categorie in care „Mame paralele” de Pedro Almodovar a fost nominalizat de asemenea.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE