5 sfaturi pentru parintii care folosesc Facebook

Lumea tehnologiei si a retelelor sociale s-a dezvoltat atat de rapid incat generatiile mai tinere au nevoie sa aiba acces la web. In prezent, unui copil sau adolescent nu i se poate interzice utilizarea retelelor de socializare, dar conversatia poate fi deschisa astfel incat parintii sa fie constienti de miscarile care apar in retele si care sunt actiunile pe care le pot intreprinde pentru ca parintele si copiii sa fie in siguranta.

Cea mai populara retea de socializare din lume a lansat o sectiune de ajutor pentru parinti cu scopul de a folosi retelele sociale in siguranta, ce retea sociala este? Vorbim de Facebook, care doar in Mexic are 49 de milioane de utilizatori.

Daca copilul tau este pe cale sa primeasca primul sau smartphone sau tableta, este foarte probabil ca descarcarea aplicatiei Facebook sa fie unul dintre primele lucruri pe care le face, asa ca reteaua de socializare a lui Mark Zuckerberg recomanda sa prioritizeze regulile vietii sociale si altele sfaturi.

1. Respect

Acelasi respect pe care il au parintii in convietuirea reala ar trebui sa fie acelasi si in retelele de socializare. Este important sa precizam ca o conversatie virtuala trebuie sa poarte si acelasi respect pe care il avem atunci cand vorbesti la masa.

2. Tatii ar trebui sa dea exemplu

Asa e, o regula primordiala atunci cand stabilesc regulile este ca ambele stabilesc un moment pentru a opri verificarea Facebook pentru a face alte activitati in familie.

3. Comunicare

In momentul in care copilul dumneavoastra isi deschide contul de Facebook, este foarte important sa discutati cu el despre activitatea pe care o faceti voi doi. Comunicarea in viata reala trebuie sa fie mai mare si poate cea mai mare provocare, pentru a impiedica copilul sa intre singur in viata sociala virtuala.

4. Expune pericolele

A vorbi despre pericolele la care se expun dezvaluind prea multe informatii nu ar trebui sa treaca neobservat atunci cand stabilesc regulile. Importanta datelor pe care le impartasesc si confidentialitatea pe care ar trebui sa o aiba atunci cand isi arata viata pe Facebook este una dintre principalele reguli din retelele sociale atat pentru parinti, cat si pentru copii. Ar trebui sa explicati ca impartasirea varstei dvs., la ce scoala mergeti sau unde locuiti reprezinta date care ar putea incuraja rapirea, traficul de persoane sau furtul de identitate.

5. Cereti sfatul copilului dumneavoastra

Este posibil sa nu stii cum sa folosesti o noua aplicatie, Facebook recunoaste si recomanda ca sa pui intrebarile pe care le ai copilului tau sa fie intotdeauna prima optiune. Pe langa faptul ca poti sa te invete noi functii, poti profita de moment si poti vorbi, in persoana, despre activitatea pe care amandoi au avut-o pe retelele lor de socializare, sa fii constient de ceea ce fac si sa dai sfaturi.

Facebook a recunoscut ca progresele tehnologice sunt folosite zilnic de cei mai tineri si de aceea ar trebui sa se aplice sfaturi parintilor pentru a sti sa aplice regulile de utilizare in aceasta lume virtuala. Este aproape imposibil pentru tine sa interzici copiilor tai sa aiba cont de Facebook, ceea ce este posibil este ca parintii sa se familiarizeze si sa invete despre aceasta noua faza de socializare, riscuri, intimitate si respect in lumea virtuala.

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE