30 de greseli legate de bani pe care nu ar trebui sa le faci, potrivit unui expert

Sa faci greseli de bani nu este neaparat sfarsitul lumii, ni se intampla tuturor din cand in cand si este probabil sa iei decizii proaste din cand in cand, dar este important sa faci tot posibilul pentru a cunoaste si evita acele practici care, in acelasi timp, de lunga durata, pot fi mai daunatoare decat par acum.

Banii nu dureaza pentru totdeauna, nimeni nu ti-o da si probabil ca nu vei descoperi o comoara pirat care sa te faca bogat sau milionar peste noapte, asa ca trebuie sa-i tratezi cu putin respect, stiind ca Ce ceea ce faci cand esti tanar poate avea un efect negativ sau pozitiv asupra vietii tale viitoare, cand te pensionezi si nu mai ai un venit fix la fiecare doua saptamani.

Cand ai 30 de ani, de exemplu, trebuie sa incepi sa te gandesti la stabilitatea ta economica si sa muncesti pentru a putea trai confortabil la pensie, motiv pentru care multi experti considera ca este varsta cheie la care ar trebui sa tii cont. ca exista niste practici foarte proaste care sunt potential distructive. Annie Lester, care a fost sef de pensionare la JPMorgan Asset Management, a scris un articol intreg despre asta, explicand ca exista 6 greseli de bani pe care oamenii le fac la aceasta varsta pe care toata lumea ar trebui sa le evite.

Neavand un fond de urgenta

Nu este un fond de economii , ci un cont care te poate ajuta sa eviti datoria in viitor , cand ar trebui sa te concentrezi pe pensionare. Acest cont ar trebui sa fie constituit din economii cu echivalentul a 6 luni din cheltuielile pe care le faci in mod normal (mai mult sau mai putin) si obiectivul este sa il poti folosi atunci cand se intampla lucruri neasteptate, cum ar fi pierderea locului de munca sau accidentul.

Acest fond trebuie plasat intr-un cont de economii (nu de investitie), care va va permite sa il utilizati atunci cand aveti nevoie. Scopul este sa fii pregatit si sa nu fii nevoit sa-ti folosesti economiile sau sa te indatorezi in momente neasteptate.

Nefiind bine asigurat

Multi cred ca nu au nevoie de asigurare si o vad ca o plata suplimentara pentru ceva de care nu vor avea nevoie, dar asta inseamna doar ca pot ajunge sa cheltuiasca mult mai mult si sa-si piarda multe din economii daca se intampla ceva, cum ar fi un accident. .

Poate nu trebuie sa iti cumperi o asigurare pentru biletele de teatru (sunt cei care ti-o ofera in cazul in care spectacolele sunt anulate), dar mai sunt si altele care iti sunt de mare ajutor si te pot scoate din multe necazuri.

Efectuati plati minime pentru datoriile dvs

Poate crezi ca este mai usor si mai accesibil, problema este ca exista dobanda si ca, daca faci doar plati mici, s-ar putea sa nu reusesti niciodata sa termini, deoarece suma pe care o datorezi va continua sa creasca in timp si, in final, datoria va fi mult mai mare decat era la inceput. Expertul recomanda sa faceti plati mici doar pentru datoriile cu dobanda cea mai mica, cel putin pana cand termina cu cele mai mari.

Platiti prea mult pentru o casa

Multi experti spun ca este mai bine sa cumparati decat sa inchiriati, deoarece chiriile pot creste, dar trebuie sa va amintiti ca nu ar trebui sa va cheltuiti toti banii doar pentru a avea o casa mai mare, ar trebui sa lasati o suma pentru lucruri precum reparatii, intretinere si schimbari si tot ceea ce poate fi mai mare decat crezi daca faci cumparaturi la locul nepotrivit sau daca nu iei in considerare ceea ce este in limitele tale.

Nu economisesc pentru pensie

S-ar putea sa crezi ca pensionarea sunt ani distanta si ca ai tot timpul din lume, dar adevarul este ca, daca nu incepi sa economisesti si sa te pregatesti pentru asta cand esti tanar, probabil ca nu te vei putea pensiona niciodata. Incepand cu 30 de ani inseamna ca ai mai multi ani pentru a-ti creste fondul de economii si ca nu va trebui sa fii atat de auster sau cumpatat mai tarziu doar pentru a putea acumula ceea ce ai nevoie pentru a trai bine.

Economisiti singur sau mai intai pentru copii

Desigur, un tata bun se gandeste la viitorul copiilor sai, platind pentru facultate si altele asemenea, dar nu ar trebui sa-ti sacrifici propriile economii din acest motiv. Expertii spun ca puteti gasi multe optiuni pentru a asigura viitorul copiilor dvs. (cum ar fi sa cereti o bursa sau sa obtineti un program de munca-studiu pentru ei), dar singura modalitate de a va asigura o pensionare buna este economisirea si aceasta ar trebui sa fie o prioritate. .

Cele mai noi articole
DIN ACEEASI CATEGORIE